16-01-2019

De Vereniging High Tech Agro Campus (VHTAC) nodigt u uit voor een excursie naar Windpark Krammer op de grens van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland. Tijdens dit bezoek ziet u met eigen ogen wat er allemaal bij komt kijken om duurzame elektriciteit te maken en om te ervaren hoe windturbines in de praktijk werken, met aandacht voor geluid, slagschaduw en andere milieueffecten.

De excursie vindt plaats op zaterdag 26 januari. De bus vertrekt om 12.30 uur vanaf de parkeerplaats voor het gemeentehuis in Reusel. De verwachting is dat we daar tegen 18.00 uur weer terug zijn. Het aantal plaatsen is gemaximaliseerd op 45 (vol is vol), aan de excursie zijn geen kosten verbonden.

Vooraf aanmelden verplicht via info@hightechagrocampus.nl

Programma

Het programma is globaal bekend. Eventuele nadere aanvullingen of wijzigingen worden via de website bekend gemaakt.

– Ontvangst bij Windpark
– Inleiding
– Uitleg over de locatie en de ontwikkeling
– Videopresentatie
– Rondleiding
– Afsluiting

Burgerinitiatief

Windpark Krammer is het grootste burgerinitiatief van Nederland. De bijna 5000 leden van lokale coöperaties Zeeuwind en Deltawind sloegen hiervoor de handen in een. De 34 turbines met een gezamenlijk vermogen van 102 MW worden op en rond de Krammer- sluizen gebouwd. De bouw is in het voorjaar van 2016 gestart en in 2019 is het park operationeel.

Zie voor meer informatie: geschiedenis van Windpark Krammer